Hírek

2023. Március 28.

Tájékoztatás újabb lezárt projektekről

A Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport által elfogadott Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia céljainak teljesítéséhez újabb lezárt projektek járultak hozzá: 

Kedvezményezett

Projekt azonosítószáma

Projekt megnevezése

Megítélt támogatás

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00825

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A Tószer téri sportpálya közösségi célú fejlesztése

11 960 400 Ft

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00750

SZOMBATHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A 11-es Huszár úti lakótelepen lévő közpark közösségi célú fejlesztése

  14 937 407 Ft

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00776

eSport Szombathely Sportegyesület

Haladás Esport Akadémia - Kreatív közösségi tér létrehozása

10 000 000 Ft

Összesen           

36 897 807 Ft

 

A Tószer téri sportpálya közösségi célú fejlesztése

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Külső terek, közösségi terek fenntartható, közösségi célú hasznosítása és újrahasznosítása” tárgyú felhívás keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek forrásaiból a Tószer téren elhelyezkedő, leromlott műszaki állapotú, kavicsos borítású, nem szabvány méretű kosárlabdapálya teljes mértékben elbontásra került. Az elbontott pálya helyén két rekortán borítású streetball pálya került átadásra.

Az elkészült pályák Szombathely város lakosságának, a szomszédos családi- és társasházak lakóközösségének, a környező oktatási intézmények tanulóinak, valamint az ide látogató sportolni vágyóknak nyújtanak magas színvonalú sportolási lehetőséget.

A pályák kialakítása során a mozgáskorlátozottak számára is biztosították az akadálymentes megközelíthetőséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 11-es Huszár úti lakótelepen lévő közpark közösségi célú fejlesztése

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata az "Ifjúság közösségi mobilizálására, helyi Identitásának erősítésére alkalmas közösségi terek létrehozása Szombathelyen" tárgyú felhívás keretében vissza nem térítendő támogatásban részesült, melynek forrásaiból a város 11-es Huszár úti lakótelepén a lakótömbök és parkolók által körülzárt területen új rekortán burkolatú streetball pályák lettek kialakítva.

Az elkészült minőségi pályák Szombathely város lakosságának, kiemelten a szomszédos társasházak lakóközösségének és az ott élő fiatalok számára nyújtanak magas színvonalú sportolási lehetőséget.

A pályák kialakítása során a mozgáskorlátozottak számára is biztosították az akadálymentes megközelíthetőséget.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haladás Esport Akadémia- Kreatív közösségi tér létrehozása

A város lakosainak számára létrehozni egy innovatív helyet, melynek a kreativitás, tudás és innováció a mozgatórugója. A „Haladás Esport Akadémia – Kreatív közösségi tér létrehozása” projektünk eszközbeszerzésre irányul. Sikerességével megvalósulnak terveink és fizikailag is létrejön központunk, ahol tevékenységeinket megvalósíthatjuk. Hasonló kezdeményezésre ezidáig városunkban általunk ismerten nem volt még. Innovatív elképzelésünk sikerének kulcsa a projekt, mely nélkül közösségi terünk nem jöhet létre. A projekt megvalósulásának köszönhetően szórakoztatunk, csapatépítőket szervezünk és közösséget alkotunk a videójátékok kedvelői számára. Képzéseket szervezünk szinte minden olyan játékból és programból, melyre igény mutatkozik a régió lakosaitól. Több játékokból szeretnénk helyi szinten edzőket képezni, melyekből aztán játékos képzésre lesz lehetőségünk. A játékosok kiválasztásával versenyzőket és csapatokat hozhatunk létre. A legnagyobb játékcímek mellett fontosnak tartjuk azt, hogy a projekt keretein belül megszerzett eszközöket a lehető leghatékonyabban használhassuk fel. Olyan programokból szeretnénk képzéseket tartani, mely jelenleg tudomásunk szerint nem túl gyakran érhetőek el Szombathelyen. Gondolunk itt digitális rajzprogramokra és videóvágó programokra.

Versenyeztetés és versenyszervezés egyaránt fontos számunkra. Projektből megvásárolt eszközöket úgy állítjuk össze, hogy azok képesek legyenek kiszolgálni komolyabb versenyeket is több különböző játékból, melyre aztán akár saját csapatainkat is nevezhetjük.

Táborok szervezése is fontos láncszeme a projektnek. Az iskolai szünetben kimondott digitális táborokat szerveznénk akár játékspecifikusan. A táborok alkalmával olyan programok kaphatnak helyet, mint az angol-, programszervezési ismeretek- és a digitális rajzoktatás. Ezek által nem csak remek kikapcsolódás és rengeteg élmény, de hasznos időtöltéssé is válik majd a részvétel.

Megvalósított tevékenységek:

- Gamer PC 6 db
- Monitor 6 db
- GAMER Szék 6 db
- GAMER Asztal 6 db